fbpx

Spirituele hosting

In juni 2017, net na mijn Sadhana ( de dagelijkse spirituele bezigheden van een Kundalini Yogi), zat ik na te denken over energie. Energie word nooit verbruikt, het kan alleen omgezet worden in een andere vorm van energie. Een lamp aandoen betekend dat elektrische energie wordt omgezet in licht en warmte, beide ook vormen van energie.  En zoals je misschien op school bij natuurkunde geleerd hebt; als je maar diep genoeg kijkt bestaat uiteindelijk alles uit energie: E=MC2. Als wij mensen in actie komen gebruiken we onze fysieke en/ of mentale energie en stoppen dat in wat we aan het doen zijn. Een kunstenaar zet een beeld in zijn hoofd om in een schilderij, een kok in een maaltijd, een schrijver in een verhaal. Wat eerst alleen een idee was bestaat nu ook in de fysieke wereld. Een eindproduct is afhankelijk van de materialen en degene die het maakt. Voor veel dingen vinden we dat logisch: 1 slechte ui zorgt voor minder lekkere soep. Een positieve, energieke partyplanner zorgt voor een geweldig feest. Mensen kunnen aan het fysieke eindproduct iets bemerken van de energie die er in gestopt is. In Kundalini Yoga bijvoorbeeld geloven we dat het een goed idee is als een kok tijdens het koken aan blije dingen denkt of mantra’s zingt. Niet alleen maakt dit het koken een meer plezierige bezigheid, maar de mensen die het voedsel gaan eten zullen er meer van genieten. Als we geloven dat de energie, oftewel de mentale ‘staat’ van de kok het eten beïnvloed, en daarmee ook invloed heeft op de persoon die het eet, zou dat dan ook voor andere menselijke activiteiten gelden? Ik stelde deze vraag aan mijn leraar Gurumarka en hij gelooft daar in. Hij noemde nog een paar andere voorbeelden: mensen die spirituele teksten op de muren van hun huis schrijven, teksten die dan een positieve invloed blijven uitoefenen over de kamer zelfs als je er daarna overheen verft. Sjamanen, christenen en andere geloofssystemen, wiens aanhangers objecten op altaars plaatsen en geloven dat deze objecten dan energie overnemen. Ik dacht er nog even verder over na:

Zou dat ook kunnen gelden voor websites?

Wij denken van wel. Een website is net als die andere zaken een fysieke manifestatie van een idee. Iemand kan met een hoop positieve energie en liefde aan een website werken, vooral als dit een site is die tot doel heeft mensen te helpen of de wereld een stukje te verbeteren.

We gaan nog een stukje verder.

Stel je voor dat we een liefdevolle, gelukkige kok hebben, en een boze, depressieve kok en de gerechten die ze maken worden samengevoegd. Zouden de energieën in die gerechten elkaar kunnen beïnvloeden? Ok een wat makkelijker voorbeeld: Stel je voor dat iemand je een heel enthousiast positief verhaal verteld, terwijl je achter je iemand een heel depressief verhaal hoort vertellen. Zou dat de positieve vibes wat te niet doen? Wat zou er dan gebeuren als je je website, gemaakt met liefde, aandacht en blije gedachtes plaatst op de webserver van een hostingprovider die ook websites host waar je niet mee geassocieerd zou willen worden?  (Meestal deel je je webserver met honderden andere websites…)  Hmmm… Ik begon geïntrigeerd te raken door dit idee en besloot het verder te gaan onderzoeken.

En zo ontstond YogiHosting..

We regelde een spiksplinternieuwe, snelle webserver en plaatste die in een van de grotere ‘groene’ datacentra in Amsterdam. Ik nam weer contact op met Gurumarka en vroeg hem: ‘hoe kunnen we deze server bekrachtigen met positieve energie’?  Zo kwamen we op een paar leuke ideeën:

  • Alleen websites met een positieve gedachte, zoals: het spirituele welzijn van mensen verbeteren, zorg voor elkaar en zorg voor de planeet kunnen op deze server een plaatsje vinden. Dat kan iets heel praktisch zijn: een yogaschool, lifecoach of een site om een park schoon te houden. Dat je ook geld wilt verdienen met je bezigheden is geen probleem. Geld is ook een vorm van energie.
  • Het je wel eens gehoord van Tibetaanse gebedsrollen? In Tibet zetten ze een gebed in of op een rol, die dan aan het draaien wordt gebracht door menskracht,  wind of elektrische energie. Ze geloven dat het draaien van zo’n rol een zelfde positieve effect kan hebben als het zelf opzeggen of chanten van zo’n gebed. Gebedsautomatisering dus 🙂 Ik heb een manier bedacht om dit idee toe te passen op een webserver. Een spirituele tekst (naar keuze) word gekoppeld aan je website zodat de webserver dit gaat inlezen elke keer dat iemand je website bezoekt. Ik gebruik Kundalini Yoga mantra’s maar iedereen mag zelf kiezen welke tekst voor hun website gebruikt zal worden.

Behalve deze spirituele ideeën zijn er nog een paar extra ‘perks’

  • Er is een ‘showcase’ van de websites die op onze servers gehost worden op de YogiHosting site, dus een beeld van je website met een korte omschrijving en een link, om een stukje ‘community’ gevoel te creëren.
  • Ik ga een stukje seva doen om de mensen die hier komen hosten te helpen met SEO (zoekmachine optimalisatie). Je krijgt daarmee gratis hulp om je positie in Google te verhogen en zo wat extra bezoekers naar je website te krijgen. Voor elke website doen we een SEO check en je ontvangt een rapport met tips en aanbevelingen waar je direct mee aan de slag kunt.

 

Natuurlijk is de omgeving ook technisch zeer goed in orde

  • De hosting omgeving is veilig en snel en wordt beheerd door  enthousiaste professionals die geloven in wat ze doen.
  • We leveren ‘full service’ hosting dus we ontzorgen het hele proces voor je. Beveiliging, back-ups, updates worden voor je geregeld en we zijn er om je vragen te beantwoorden.

Lijkt het je een fijne gedachte dat je website op een plek staat omgeven door andere websites met een positief doel, dat we samen zo een klein beetje bijdragen aan een betere wereld en dat alles prima voor je geregeld wordt?

Dan horen we graag van je, klik hier en neem contact met ons op!

Giaan Inder Singh